A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
Menü
Ön itt jár: > >

DAKINI BLOG

2019. 02. 27. 22:35:50
3 jel, hogy a tested fogyásért kiált

A tavasz közeledtét nem mindenki fogadja kitörő lelkesedéssel, az egyre naposabb időben ugyanis lekerül rólunk a kabát és a vastagabb ruházat, ami eddig kisebb-nagyobb sikerrel elrejtette a test tökéletlenségeit. Fontos tudni, hogy a súlyfelesleg nem csak esztétikai kérdés, elsősorban nem is ezért kellene mindannyiunknak elérnie a számára ideális testsúlyt, hanem azért, mert az egészségre is veszélyt jelent.

 

2019. 02. 19. 22:05:22
Hüvelyszárazság - Tabutéma, pedig van rá megoldás!
A hüvelyszárazság (akárcsak a merevedési zavarok a férfiak esetében) egyike azoknak a problémáknak, amikről az érintetek nem szívesen beszélnek. Emiatt sokszor egyáltalán nem jutnak információhoz a témával kapcsolatban, vagy a megoldás keresése közben félrevezető iránymutatást kapnak.
 
2019. 02. 13. 21:32:28
Candida-kisokos

A Candida-fertőzésről bizonyára mindenki hallott, szerencsés esetben csak hírből ismeri, kevésbé szerencsésben pedig maga is megtapasztalta az ezzel járó kellemetlenségeket, amelyek igen szerteágazók lehetnek, épp ezért a diagnózis felállítása sem megy mindig játszi könnyedséggel. 

 

2019. 02. 07. 16:57:05
Természetes gyógymódok a klimax kellemetlen tüneteinek enyhítésére

A klimax kezdete átlagosan az 51. év körüli kezdődik, ha viszont a változókori tünetek 40 éves kor előtt jelentkeznek, úgynevezett korai klimaxról beszélünk. A menopauzát akkor tekintik "hivatalosan" is megkezdettnek a szakemberek, ha a menstruáció egy éven keresztül kimarad - innen ered a kifejezés neve is, a menstruációra utaló "meno" és a "pauza" összetételeként. 

 

2019. 01. 28. 22:19:05
Stressz? Hess!

Mindennapjainkban egyre többet rohanunk, a világ felpörgetett tempóban változik körülöttünk, és sokszor a pihenésre szánt időnkben is a problémáinkkal foglalkozunk, anélkül, hogy egy kis időre kikapcsolnánk, és erőt gyűjtenénk a folytatáshoz. Elég néhány ijesztő gondolat vagy felkavaró képsor a tévében, hogy stresszelni kezdjünk, de az olyan szomorú események, mint a válás, egy szeretett személy elvesztése vagy az anyagi biztonság megingása jelentősen ronthatja a helyzetet. 

 

2018. 11. 07. 22:42:24
Pánikbetegség Egyre többet halljuk manapság ezt a kifejezést. Na de mit is jelent pontosan? Mivel jár ez a betegség, és hogyan alakul ki? Kiket érint? Kik lehetnek a potenciális áldozatai? Lehet-e kezelni? És milyen következményei lehetnek az egyén életére nézve?  Nos, ennek járunk utána az alábbi cikkben. 
2018. 10. 30. 00:00:00
A hit biológiája

Mindeddig úgy hittük, hogy életünk könyve meg van írva génjeinkben, s a családunkban előforduló betegségek - lévén genetikai eredetűek - Demoklész kardjaként függnek fejünk fölött. Lehet, hogy csak hiedelmeink akadályozzák meg, hogy egészséges és boldog életet éljünk? A tudósok ezt állítják... 

2018. 10. 16. 00:00:00
Igyál az Életedért!

Már földrajz órán megtanultuk, hogy a Föld felszínének mintegy 3/4-ét víz borítja. Ha ezt a vízkészletet egyenletes vastagságban osztanánk el, akkor bolygónk felszínén közel 3 kilométer vastagságú vízburkot kapnánk. Ez teszi olyan gyönyörű kékké a bolygónkat és - többek között - ez teszi alkalmassá az élet fenntartására.

2018. 09. 30. 00:00:00
Miért fontos a nyelvkaparás?

Van egy általános elképzelés arról, hogy a kellemetlen szájszagot a gyomor bizonyos problémája okozza. Az esetek nagyobb részében ez inkább a nem megfelelő szájápolás jele. Lássuk akkor mi az igazság!

 

2018. 09. 23. 16:24:17
Mit tehetsz a változókor tünetei ellen a tibeti gyógyászat szerint?

Életünk nem egyéb, mint folytonos változás. A változás tehát természetes folyamat, a probléma az, hogy legtöbbször nem akarjuk a változást, vagy legalábbis nem szeretnénk róla tudomást venni. A változókor is egy természetes folyamat, a női élet olyan velejárója, mint amilyen az a hormonváltozás, ami a menstruációt hozza. 

Keresés